Наука и производство

Научно-иновационният център на Корпорация "Siberian Wellness"

Научно - иновационният център е крупно обединение, което се занимава с медико - биологични изследвания, разработване на оздравителни програми и производство на нови биологично активни препарати за реализация на тези програми.

Научно-иновационният център е разположен в академичното градче на Новосибирск. Това дава уникална възможност да се развива плодотворно сътрудничество с водещи научно-изследователски учреждения от световно известното научно средище и да се създават най-прогресивни и уникални продукти за здравето.

Много важно е да се подчертае, че Научно-иновационният център на Корпорация "Siberian Wellness" се явява самостоятелна научно- производствена организация, която има собствен научен отдел, изследователски лаборатории и най-съвременната производствена база.

Освен това, продуктите на Научно-иновационният център имат още една много важна особеност: всички те се създават в рамките на комплексна програма за оздравяване на организма, която е разработена от специалисти от центъра и чийто ефект се доказва чрез провеждането на клинични изследвания във водещи научно-изследователски учреждения в Русия.


Основни направления в работата на Научно-иновационния център:

 • Търсене на перспективни технологии и биологично активни вещества, разработвани от руски научни организации.
 • Широкомащабни клинични изследвания за лечебно-профилактичната ефективност на новите биологично активни вещества и препарати.
 • Разработване на оздравителни програми.
 • Разработване и производство на нови биологично активни препарати.
 • Информационна дейност: подготовка на печатни материали, програмно обезпечаване и провеждане на семинари по въпросите за опазването на здравето и комплексното използване на биологично активните препарати.


Научно-иновационния център включва в себе си "Научен отдел",  "Научно-образователен център" и  "Производствена база"

 • Научен отдел

В състава на научният отдел работят консултанти и експерти с голям опит в областта на изследванията, разработването и приема на биологично активни добавки към храната. Независимо от щатните специалисти в научния отдел, постоянно се привличат много водещи в Русия специалисти  в тази област на медицината.

В задачите на научния отдел влиза установяване на научно партньорство с водещите научно-изследователски организации, търсене на перспективни разработки и технологии, а също и провеждане на клинични изпитания на биологично активни добавки. Главен резултат от дейността на отдела е създаването на собствени уникални рецептури, които след време могат да станат нови продукти на Корпорация "Siberian Wellness".

 

 • Научно-образователен център:

В Научно-образователния център работят професионални журналисти и лектори, които подготвят учебно-методическите материали и видеопрезентациите за продуктите на Корпорацията, а също така редовно провеждат образователни семинари за продуктите на Корпорацията в различни райони на Русия и в чужбина.

Научно-иновационният център е разположен в новосибирския Академичен град.Това дава уникална възможност за развитие на плодотворно сътрудничество с водещи научно-изследователски центрове от световно известни научни градове и създава най-първите и уникални продукти за здравето.

 

 • Производствена база  

Производствената база позволява най-прогресивните разработки на руските учени и на специалистите от Научно-иновационния център да се въплътят в нови уникални продукти, като Корпорация "Siberian Wellness" всяка година пуска над 10 нови продукта. Базата е съоръжена с уникални производствени линии с обща производителност до 120 хиляди опаковки от различни продукти за денонощие.

 

 Всяка силна компания, устремена в бъдещето, трябва да има свои собствени разработки, патенти и  собствено производство.          

 В противен случай, е невъзможно да се създаде един наистина конкурентен продукт.Поради това, през 1999  г., само  3 години, след основаването си, корпорация "Сибирско здраве" открива първата собствена производствена база. През 2007 г. тя стартира втора производствена база. Новият завод е построен в съответствие с международните стандарти на GMP, ISO 9001, HAASP, FDA. Пред 2016 година бива открита и трета ултра-модерна производствена база.

 

Основни производствени линии

Производство на продукти под формата на капсули. 

 • Пълен цикъл на производство: дозировка, смесване, опаковане в блистер или флакон, запечатване.
 • Широка гама от продукти - повече от 60 различни вида капсуловани продукти.

Производство на меки желатинови капсули.

 • ​Собствено производство на меки желатинови капсули
 • Авангардни технологии: прецизно дозиране, специален температурен режим, идеална защита от влага и светлина.

Производство на растителни чайове

 • Стандартизирана технология за производство на  билков чай в филтър-пакети и копринени пирамиди.
 • Нежна технология за производство на чай в филтър-пирамиди със съхраняване на цели части на растенията.
 • Пълен производствен цикъл: няколко етапа на отсейване с цел отстранявне на нежелани примеси. Дозировката и опаковане в оригинална опаковка.

 

Производство на козметични продукти

 • Производство на продукти от различни текстури: гелове, кремове, балсами и други.
 • В производството се използват натурални сокове, растителни екстракти и други естествени съставки.
 • Контрол на качеството: мониторинг на всяка опаковка.

 

Гаранция за потребителя

 • Контрол на опаковането на продукта.
 • Точна дозировка.
 • Максимално запазване на полезните натурални съставки.
 • Качествен контрол и експертиза на всяка производствена партида. 
Нагоре